• Het nieuwe voetbalseizoen staat op het punt van beginnen. Om ervoor te zorgen dat dit zo veilig mogelijk gebeurt heeft de KNVB een aantal protocollen opgesteld. Aan ons nu de taak om het VVI complex zo goed mogelijk “Corona proof” te krijgen.

In dit bericht beperken we ons tot de voorbereiding. We komen nog met mededelingen over de competitie wedstrijden en het gebruik van de kantine.

Training

Senioren: Op de avonden dat er door senioren teams getraind wordt zijn alle kleedboxen beschikbaar! Hierdoor moet het voor iedereen mogelijk zijn om op gepaste afstand om te kleden en te douchen. Om voor een goede ventilatie te zorgen, vragen we om deuren en ramen zoveel mogelijk open te houden.

Jeugd: Voor de jeugd (RVLC) geldt dat we , net als voor de zomerstop, van hen vragen dat ze thuis omkleden en douchen.

Oefenwedstrijden

Senioren: Wanneer er een oefenwedstrijd wordt gespeeld krijgt elk senioren team, 2 kleedboxen toegewezen. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt dat elk team zich aan de RIVM richtlijnen kan houden. Dat is dan de verantwoordelijkheid van de spelers en begeleiders van de teams. Ook op de reservebank en in de pauze gaan we ervan uit dat er op een verantwoorde manier met de (voldoende) geboden ruimte wordt omgegaan.

Wanneer er meerdere oefenwedstrijden op een middag zijn gepland dan worden de aanvangstijden zo gekozen dat er voldoende ruimte is voor iedereen.

Jeugd: Omdat er onder de 18 jaar, onderling geen afstand gehouden hoeft te worden is er per team, 1 kleedbox beschikbaar. Voor leiding, scheidsrechter en ouders geldt dat ze wel gepaste afstand moeten houden.

Ook nu vragen we om ramen en deuren zoveel mogelijk open te houden i.v.m. de ventilatie.

Tenslotte

We proberen, als voetbalvereniging, zo goed mogelijk de voorwaarden te scheppen om volgens de RIVM richtlijnen, te kunnen trainen en voetballen. Alles staat en valt natuurlijk met het gedrag van een ieder. We gaan ervan uit dat iedereen zijn of haar gezond verstand gebruikt en bij klachten thuis blijft. Alleen op die manier kunnen we er samen voor zorgen dat we weer kunnen genieten van het spelletje. Dus gebruik je verstand en hou rekening met elkaar

Bestuur VVI.

Nog even voor alle duidelijkheid: De basisregels zijn:

• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.

• Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).

• Probeer drukte te vermijden.

• Was vaak je handen.