• Voetballen (trainen) jeugd en senioren tot 27 jaar weer mogelijk!
    Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag 23 februari werd bekendgemaakt dat het weer mogelijk wordt om in teamverband te trainen voor iedereen t/m 26 jaar. Zoals Mark Rutte zei: “We zijn op weg naar betere tijden; een stapsgewijze opening, van o.a. de sport”. En de eerste stap is gezet. We zijn daarom allereerst verheugd over de versoepelingen voor de leden tot 27 jaar, die vanaf 2 maart ingaan. Een groot gedeelte van het eerste, tweede, derde, de dames en de jeugd kan zonder 1,5 meter afstand, weer volop gaan trainen en zich opmaken voor een eventuele competitiehervatting. De leeftijdgrens maakt het ingewikkeld, dat realiseren wij ons . Dit vraagt wederom om inzet en creativiteit. Laten we hopen dat deze versoepeling een opmaat is naar versoepelingen voor de leeftijd 27+, waardoor we deze leeftijdgrens hopelijk in de nabije toekomst los kunnen laten.

Waarom ‘tot 27 jaar’?
    De overheid heeft deze leeftijd ingesteld als leeftijd om jongvolwassen te duiden. Dit brengt in de huidige situatie voor veel teamsporten praktische problemen met zich mee. Dat is uiteraard ook aan de overheid duidelijk gemaakt. Zij erkennen de complexiteit die dit met zich meebrengt, echter is dit de maximale grens die zij nu willen trekken, helaas.

Voor leden die 27 jaar of ouder zijn gelden nog steeds de volgende regels:
         • Buiten sporten mag met maximaal 2 personen exclusief trainer
         • Tijdens het sporten dien je onderling 1,5 meter afstand te houden
         • Groepslessen buiten mogen niet
         • Wedstrijden zijn verboden
    Voor deze groep kan de huidige werkwijze worden voortgezet.

Voor iedere leeftijd gelden deze regels nog steeds:
         • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht
         • Publiek is niet toegestaan
         • Je dient om 21.00 uur thuis te zijn in verband met de avondklok

Meer informatie is te lezen op deze website.

Mocht je vragen hebben over de invulling, neem dan contact op met je trainer of leider.

Groeten,

Bestuur VVI