• VVI en Motus Gym gaan de handen ineen slaan. De twee sportaanbieders hebben hun eerdere samenwerkingsverband herzien en plannen gemaakt voor verregaande intensivering.

    De vernieuwde samenwerking kent een aantal kernpunten. Zo zal Aonne Gys Semploniusnamens Motus Gym elke donderdag aanwezig zijn bij de training van de A-selectie. Hij zal zich voornamelijk richten op het begeleiden van spelers die na een blessure vanuit MotusGym de veldtraining weer mogen hervatten. Daarnaast wordt er op donderdag door MotusGym voetbal specifieke krachttraining gegeven aan de A-selectie, dit als onderdeel van de donderdagtraining. Het streven hierbij is niet om meer spiermassa op te bouwen, maar om spierkracht te ontwikkelen dat de voetbal specifieke vaardigheden dient.

    Ook is er volgend jaar voor alle VVI leden de mogelijkheid om bij een blessure kosteloos te trainen bij Motus Gym om zo het herstel te bevorderen. Wanneer een speler of speelster geblesseerd is, kan deze via zijn of haar technische staf een moment afspreken om bij MotusGym aan het herstel te werken, er zal later nog worden gecommuniceerd hoe dit precies in zijn werk gaat.

    Voorzitter Christiaan Doorn: “wij zijn als bestuur enorm blij met deze samenwerking, ook omdat de ambities van Johannes Kuperus en Aonne Gys Semplonius als eigenaren van MotusGym enorm overeenkomen met die van ons als voetbalvereniging”. Het Leek VVI dan ook een goed besluit om een krachtige samenwerking op te bouwen. De komende jaren hoopt VVI deze verder uit te breiden. “de voetballers en voetbalsters van het heden willen een gevarieerd sportaanbod. Ik heb altijd het gevoel gehad dat we hier ook als VVI nog stappen in moesten zetten, dit is daar een mooi voorbeeld van”.

    De samenwerking tussen Motus Gym en VVI in de nieuwe vorm zal ingaan vanaf het seizoen 2022-2023.