• 6 jaar geleden ben ik vanuit Drenthe met mijn huidige vrouw naar Friesland verhuist.

  Ik was al werkzaam in het amateurvoetbal en in het Drentse en Oosten werkte ik gestaag aan een mooie carriere als voetbaltrainer.

  In Friesland aan de slag als trainer nadat ik mijn TC 1 had afgerond bij ONS Sneek en ook nog werkzaam was in Zuidwolde en daarnaast veelal vanuit de KNVB Campus in Zeist en in het westen van het land  mijn cursusopdrachten moest doen was het eerste jaar in Friesland hectisch en veel planning en reizen.

  Het besluit stond na dit jaar vast het moest een club worden uit Friesland gaan worden.

  Waardoor voetbal, werk en een sociaal leven meer in balans zouden zijn.

  Enkele gesprekken en clubs later trok VVI middels Karel Hiemstra aan de bel.

  VVI, ….nog nooit van gehoord.

  5 seizoenen later is het dan tijd om afscheid van VVI te nemen.

  Maar wat een seizoenen waren het.! En wat heb ik mogen ervaren wat een bijzondere club VVI is..!

  VVI is geen fancy sportpark, VVI is geen gelikte sponsorruimtes, is geen gelikte presentatiegids,VVI is geen gemak van een kunstgrasveld, VVI is geen club waar je in een hypermoderne kantine broodjes gezond of Bapao kunt halen……

  VVI is flesjes Bier, en “de Pan van Jan” die alle tegenstanders ook kennen trouwens!

  VVI is een echte club en een club is voor mij;  de mensen die er voetballen, de supporters die in de kantine staan, die de spullen verzorgen, de  velden klaarmaken en onderhouden, de mensen die onzichtbaar alles schoonmaken en netjes houden en zo kan ik nog wel even doorgaan 

  Kortom de club zijn jullie, de mensen die de club een warm hart toedragen en zich met elkaar om die kleine club in de benen houden.

  VVI is verbinding, VVI is saamhorigheid, VVI is plezier.

  En dat is bij mij heel sterk binnengekomen

  In de 5 jaar zijn er vele momenten geweest waarin zo’n kleine club groot in is, in voor-en tegenspoed.

  In de 5 jaar zijn er diverse mensen de club ontvallen waarin VVI’ers massaal hun medeleven lieten Blijken. Ook Bij het overlijden van mijn vader was VVI als club massaal naar Meppel getogen om hun steun te betuigen. Ik weet nog dat mijn familie er vol bewondering over sprak. Afgelopen donderdag ook weer met z’n allen nar Sondel om de mede-VVI’ers te gedenken en steunen, dat is VVI !

  Maar ook tijdens corona wat een lastige tijd was hebben we er met z’n alles aan gedaan om om toch zo veel mogelijk als club te organiseren om de verbinding met iedereen te houden 

  Met VVI inside als toch wel een hoogtepunt.

  Na het behalen van de periode en de beroemde nacompetitie wedstrijd tegen Burgum was er toch teleurstellingmaar deze werd al gauw omgezet in een groot feest in de geregelde discobus die bij de eeste de beste supermarkt volgestouwd werd met koud bier en wijn en het de gehele terugweg feest was, zitplaatsen waren overbodig omdat iedereen zong, dronk en danste dat het voor mij een wonder was dat de bus op de weg gehouden kon worden en in de kantine van VVI (die weer werd open gegooid) ging het feest gewoon door en werd de selectie onthaald alsof we waren gepromoveerd i.p.v uitgeschakeld.

  De 5 jaren zijn omgevlogen en dat is een teken dat ik het naar de zin heb gehad en altijd met veel plezier naar VVI ben gereden. 

  Aan alles komt een eind en zo ook aan deze periode en natuurlijk had ik het graag als 2eklasser afgesloten maar het mocht niet zo zijn.

  Maar de 5 seizoenen waren voor mij veel meer dan voetbal alleen. VVI is een vereniging en dat betekent dat je het samen doet dat je verenigd de schouders eronder zet.

  VVI is een club met een hart, een club waar het voetbal centraal staat maar een club is veel meer, een club is de mensen en de mensen bij VVI zijn warm en betrokken van de selectie tot en met de wasvrouw dat is VVI 

  Een club waar ik me heb thuisgevoeld vanaf de 1e dag een club die ik zal gaan missen een club waar ik regelmatig zal terugkomen.

  Alle VVI’ers bedankt voor de mooie, gezellige en bijzondere tijd.

  Tot weerziens,

  Bas Bijen 

  VVI’er voor altijd.