• De 26-jarige Hans Semplonius uit Sint Nicolaasga sluit het seizoen 2021-2022 aan bij de A-selectie van VVI, zo maakte hij afgelopen woensdag bekend. Hans is hiermee de derde versterking voor volgend seizoen en komt net als Davey Lohman en Kevin Meijer over van VV Sneek Wit Zwart.

    Semplonius is een centrale verdediger die zowel organisatorisch als fysiek zijn bijdrage kan leveren, dit heeft hij onder andere bewezen door met Renado uit de 4e klasse te promoveren en zijn ploeg samen met zijn teamgenoten op de kaart te zetten als absolute kanshebber voor een stap richting de 2e klasse. Afgelopen zomer verruilde hij Renado voor VV Sneek Wit Zwart, helaas kwam aan dit avontuur snel een einde vanwege de coronacrisis en het stoppen met zondagvoetbal bij Sneek.

    VVI is zeer verheugd met de komst van Hans, mede vanwege het feit dat hij VVI goed kent door zijn ervaring als trainer van de B-selectie en zijn toegevoegde waarde bij de A-selectie. “Hans is een rustige kerel die weet wat hij wil. Ik heb fijn met hem samengewerkt als trainer en als persoon, ik denk dat ik ook voor Jilles spreek als ik zeg dat Hans meer dan welkom is bij onze selectie”, aldus trainer Bas Bijen.

    Met de komst van het drietal nieuwe spelers voor volgend seizoen is er weer een stap gezet naar een herkenbaar VVI 1, zoals de selectie er enkele jaren geleden ook uit zag. Een kern van jongens uit Sint Nicolaasga en Idskenhuizen met enkele gerichte versterkingen uit de regio, die de kans krijgen zich te laten zien op een prachtig niveau.