• Hoe blij je daar mee kunt zijn, zullen we zaterdagavond weten. In ieder geval was VVI 2 afgelopen zaterdag niet zo blij met de bekerwedstrijd tegen Flevo Boys 2. Met maar liefst 1-15 werd verloren. Met dubbele cijfers was eigenlijk al rekening gehouden, tegen een ploeg die vorig jaar in de kwartfinale van het bekertoernooi werd uitgeschakeld door ACV. Misschien dat zaterdag tegen Creil/Bant wat te halen valt.  Over VVI 1 tegen VENO kan ik kort zijn. Zondag fietste ik door Vollenhove en kwam een bekende tegen die de wedstrijd had  gezien. “De eerste helft had VVI de wedstrijd moeten beslissen, maar ze mocht nog blij zijn dat bij een 3-3 stand en in de laatste minuut VENO een 100% kans miste”, aldus de Venose. Zaterdag de herkansing tegen Joure en een week later thuis tegen Zuidwolde.

VVI 3 krijgt thuis Urk 4 op bezoek en VVI 4 Blauw Wit ’34 7. VVI 3 heeft een oefenpotje  8 tegen 8 gedaan tegen "It fjirde” en verloor met 9-6 of zoiets. VVI 4 zou afgelopen zaterdag oefenen tegen Renado 2, maar och ze belden in een vroegtijdig stadium af. De dames van VVI oefenden maandagavond tegen Aengwirden en wonnen met grote cijfers. Misschien dat zaterdag tegen Lemmer hier een vervolg op kan worden gegeven.

RVLC heeft de trainingen inmiddels opgestart en gaat met maar liefst 23 teams de competitie in. 9 teams op het grote veld en 14 op het kleine veld. Dat houd in dat een groot aantal leiders en trainers gezocht moest worden. Het grootste gedeelte is ingevuld, maar hulp bij trainingen en wedstrijden is nog altijd welkom.

Bijna alle teams van RVLC die op het grote veld spelen, hebben zaterdag gespeeld. Alleen de wedstrijd van de JO19 werd afgelast ivm Corona bij SWZ. Dit zal in het  lopende  seizoen wel  vaker voorkomen. Voor de meeste teams zijn deze drie bekerwedstrijden oefenpartijen. Al zal het JO17-1 team toch voor meer gaan.

De JO12 t/m JO8 hebben géén bekerwedstrijden en beginnen zaterdag aan de eerste poule fase van de in totaal vier. Deze teams hebben géén standen en na vijf wedstrijden worden deze ploegen opnieuw ingedeeld. Vervolgens beginnen ze eind oktober aan de tweede poule fase. Ook deze teams zullen de corona tijd aan de lijve onder vinden. Zo zijn er al mailtjes van clubs binnen gekomen bij het wedstrijdsecretariaat met de mededeling, dat de jeugd voor, tijdens en na de wedstrijd géén gebruik van de kleedboxen kan maken. Bij grote drukte kan dit ook bij VVI voorkomen.

Wat scheidsrechters aangaat is de spoeling dun dit jaar. Daar is bij gekomen dat VVI nog drie jeugdteams extra mag huisvesten op haar complex. Dat houd in dat ik elke zaterdag op zoek ben naar 6 scheidsrechters. Vier op een groot veld en twee op een half/kwart veld. Zou het prettig vinden als de scheidsrechters groep wat groter zou worden.

Ondanks het ontbreken van de Allegorische optocht en de bijbehorende festiviteiten wens ik de liefhebber van voetbal veel plezier met de eerste echte voetbalzaterdag van het nieuwe seizoen.

Geert Semplonius.

Wedstrijdsecretariaat.